En blogg från Högskolan i Borås

torsdag 7 juni 2012

Bibliometri i vår och höst

Professor Blaise Cronin var på blixtbesök i Sverige härom veckan och passade på att besöka BHS för att prata om vetenskaplig publicering och utvecklingen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Han är i en god sits för att göra detta, eftersom han är en ledande forskare inom bibliometri och dessutom redaktör för en av de mest prestigefyllda tidskrifterna inom B&I, Journal of the American Society for Information Science and Technology (JASIST).

Blaise Cronin var också keynote speaker på ett seminarium anordnat av Chalmers bibliotek och BHS. Tyvärr kunde jag inte delta för att få höra de intressanta inläggen om dagens utmaningar kring vetenskaplig publicering, men Stina Johansson har bloggat om det på Chalmers biblioteks blogg. Två intervjuer (1, 2) med Blaise Cronin finns också att läsa på Högskolan i Borås webbplats.

Dagens andra keynote var Gustaf Nelhans som forskar om scientometri/bibliometri och forskning inom ämnet Vetenskapsteori vid Göteborgs universitet. Gustaf är även relativt ny lärare på BHS och kommer att hålla i bibliometrimomentet i kursen Vetenskaplig publicering I höst. Då utökar vi dessutom detta moment jämfört med tidigare år för att också inkludera lite hands-on laborationer i Web of Science.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar