En blogg från Högskolan i Borås

torsdag 9 april 2009

Dags att söka!

Glädjande nog har det redan kommit in en hel del ansökningar till Digitala tjänster. Onsdagen 15 april (kl. 24.00) är sista datum för att söka till programmet. Om du vill gå utbildningen så glöm inte att skicka in din ansökan via studera.nu.

En artikel om Digitala tjänster-mastern finns med i veckans nummer av Biblioteksbladet ("Nytt masterprogram - ett samarbete mellan akademi och fält" av Henriette Zorn, BBL 03:2009, s. 16-17). På sidorna 16-17 kan du läsa en intervju med mig och Gertrud Berger från BTJ som sitter i ledningsgruppen för utvecklingen av programmet.

Alla bloggläsare tillönskas en riktigt skön och solig påskhelg!

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag försöker bestämma mig för vilken av utbildningarna jag ska söka, DLIS eller DiTj, och undrar om det finns en utförlig lista över vilka kurser som ingår i respektive utbildning, både valbara och obligatoriska? Jag tror det skulle hjälpa.

  /Tina

  SvaraRadera
 2. Hej Tina!

  Tyvärr finns inte ännu kursplaner för alla kurserna. Listor över obligatoriska kurser och upplägg finns för DLIS på http://tinyurl.com/d7aj6e och för Digitala tjänster på http://tinyurl.com/djszym. Det är bara Digitala tjänster-programmet som har valbara kurser. De bestäms ett år i förväg, men de kurser som vi har planer för just nu är följande:

  I: val mellan Vetenskaplig publicering samt Nya medier: tillgängliggörande och social interaktion

  II: val mellan Bilddigitalisering av kulturarvet samt Att strukturera och förmedla stora datamängder

  III: val mellan Textkodning av kulturarvet samt Digitala referens- och katalogtjänster

  Hoppas att det kan hjälpa dig i ditt val och välkommen att söka!

  Helena

  SvaraRadera
 3. Tack, det hjälpte! Nu är ansökan inne :)

  Tina

  SvaraRadera