En blogg från Högskolan i Borås

fredag 30 januari 2009

Spel på bibliotek?


Mitt bland posterpresentationerna på en stor amerikansk forsknings- och bibliotekskonferens (ASIS&T) i höstas stötte jag på en man som pratade entusiastiskt om spelande i bibliotek. Han intresserade sig för många typer av spel – allt ifrån schack till Wii. För den som är intresserad av att tänka mer kring om och hur spel kan ha en roll i bibliotekets verksamhet och kanske inhämta några tips och lite inspiration rekommenderar jag hans podcast – Games in Libraries – som utkommer med ett c. 40 minuter långt avsnitt varje månad. Det går lätt att ladda ner till datorn, telefonen eller mp3-spelaren. Programmen riktar sig till både nybörjare och den som är van vid att anordna spelsessioner i biblioteket och de ger en idé om vad som är på gång på amerikanska bibliotek, bl.a. rapporterar de från American Library Associations National Gaming Day at your Library.

På närmare håll finns bl.a. svenska bloggen Spelbiblioteket att tillgå. Om du är intresserad av forskning om datorspel är ett gott tips senaste numren av tidskriften Human IT (den redigeras bl.a. av Mats Dahlström som är delaktig i utvecklingen av Digitala tjänster-programmet). Det senaste och kommande numret av Human IT innehåller artiklar från en konferens om datorspel som hölls i Göteborg sommaren 2007. Har du andra tips? Kommentera gärna!

1 kommentar:

  1. En annan bra resurs för information om tevespel är BTJ:s nyhetsbrev som skrivs av Orvar Säfström. Det går att läsa på webben men man kan även prenumerera på det. Se http://www.btj.se/?id=6211.

    SvaraRadera